SIVUT

5/13/2018

Liljan neuletakki tulevia kesäiltoja ajatellen

Ihastuin kaksi vuotta sitten ystäväni tyttären Idan päällä olleeseen neuletakkiin ja siitä lähtien olen kirjaimellisesti tuottanut tätä Liljan neuletta. Olen tullut neuloneeksi neuleen kahdella värillä puoleen väliin, purkanut sen silmääni sopimattomana ja aloittananut uudelleen vain yhtä väriä käyttäen. Muistaakseni purin yksivärisenkin jo kerran. "Synnyttämisen tuska" oli minulle epätavallisen suuri, osittain siksi että lankani oli ohuena hidasta neuloa ja osittain kait vain siksi, että istun harvoin nykyisin aloillani neulomassa. Lopulta neule syntyi Venäjälle suuntautuneen työmatkan, joulun väliipäivien sekä Jari Tervon Kekkonen -dokumentin ansiosta.

Ohjeen löysin ystäväni opastuksella Drops Designin ilmaisten neuleohjeiden joukosta. Ilman ystäväni tyttären kaunista neuletta en olisi mallikuvan perusteella ikinä tullut valinneeksi tätä Little fern -mallia. Onni siis että näin neuleesta ystäväni version.

Oma neuleeni on tehty Drops Baby Merino langasta ja sen sävy on vanhanajan roosa. Sain pussillisen kyseistä lankaa lahjaksi Liljan synnyttyä ja olen iloinen että voin vihdoin näyttää lahjan antajalle tuotokseni. 

Napit tuosta takista vielä puuttuvat, sillä kuvaushetki iski päälle yllättäen Liljan kaivettua takin kaapistaan ja innostuttua sen sovittamisesta yhdessä äitienpäivä lounaalle valitun mekon kanssa. Tyttö opetteli pukemaan itse päälleen ja minä hyödynsin tilannetta kameran kanssa. Näyttää tuo neule jääneen höyryttämättä kokoamisen jälkeen, mutta kaunis se on omaan silmääni jo noinkin. Jahka ne napit vielä saan paikalleen, niin voimme ottaa neuleen käyttöön kesän tulevien juhlien iltahetkiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti