SIVUT

7/03/2016

Projekti Onnela - pönttöuuni

Siinä se on, pönttöuuni, omalla paikallaan ja vielä maalaamattomana. Ajattelin tuijottaa sinä nyt jokusen aikaa ilman maalia ja tuumailla millä värillä sen sitten joskus sutasen.

Kuvat tulevat vähän viiveellä, mutta halusin koota kaikki kuvat remontista ja nykytilanteesta yhteen ennen niiden julkaisemista täällä. Tällähetkellä pönttöuuni on jo käytössä ja toimii moitteettomasti. Olemme tyytyväisiä valintaan myös uunin ulkonäön puolesta, sillä meidän mökkitupaan ei mikään moderni uudennäköinen takka olisi sopinut. 

Pönttöuunin tilasimme peltiseppä Mika Häkkiseltä.


Takka ennen remonttiaTämä "komistus" siis purettiin pois pönttöuunin tieltä. Edes takkasydämen laitto siihen ei auttanut lämmöntuottamisessa mökin sisälle, vaan kaikki katosi hormista ulos. 

Samaan aikaan takan purun kanssa mökistä revittiin auki kahden makuuhuoneen ja tuvan lattiat. Halusimme selvittää mistä tunkkainen ja vaatteisiin tarttuva haju johtui ja koska olimme jo lattianalusia lukuunottamatta remontoineet joka ikisen kulman mökistä, oletimme että hajunlähde on lattialankkujen alla. Se miksi tätä työtä ei tehty jo aikanaan massiivisen remontin keskellä on hyvä kysymys. En tiedä mitä ihmettä meidän päissämme liikkui, kun moisen asian jätimme tekemättä. 

Nyt lattiat on kuitenkin uusittu, villat vaihdettu ja lakut maalattu. Mitään suurta homeongelmaa emme onneksi kohdanneet. Yksi tuvan nurkista on kostunut ja rakenteet olivat siinä kohdassa lahonneet. Lahonneet puut vaihdettiin uusiin, lattia suoristettiin ja 40 vuoden aikaiset villat, jotka olivat hiirien mylläämät ja saastuttamat vaihdettiin. Hajuongelman kadottua voinemme todeta että ikävä pistävä haju johtui noista karmeista hiirien jätöksistä.Pönttöuuni paikalleen muurattuna


Lopuksi maalasin lattian jälleen Tikkurilan Betolux -lattiamaalilla, sävy Laivasto TVT0230.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti