SIVUT

2/07/2020

Yksisarvinen semifreddojäätelökakkuna/ Unicorn Ice cream semifreddo cake, party vol.2





Usko hajonneesta uunista ja leivontaepisodi, jota kuvasin edellisessä blogitekstissäni, sai innovatiivisuuteni lopulta puhkeamaan kukkaan. Näin ainakin itse koin ideoituani illan tunteina jäätelökakku semifreddo yhdistelmän seuraavan päivän pelastajaksi.

Juhlittuamme ensimmäiset 4-vuotis syntymäpäivät loppuun lauantaisena tammikuun iltana, ryhdyin ilta kahdeksalta valmistamaan toista kakku sunnuntain kaverijuhliin. 

Koska kaupan valmis kakkupohja ei houkutellut (lue: olisi ollut liian helppo ratkaisu tälle luonteelle ja vaatinut kaupassa käynnin ilta myöhään), päätin kokeilla pakastimesta löytyvän litran Kuningatar -jäätelöpaketin yhdistämistä semifreddo vaahtoon.

Semifreddon valmistin Jamie Oliverin ohjetta noudattaen (löytyy googlaamalla helposti) ja maustoin sen sunnuntain kakkuun varaamillani mascarpone juustoilla. 

Vuorasin halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuoan kelmulla (varmistaakseni että kakku myös irtoaa vuoasta helposti) ja pilkoin jäätelön vuokaan. Päälle kaadoin semifreddo vaahdon ja varmistin että vaahto tukki kaikki kolot jäätelöpalojen lähellä. Tämän jälkeen laitoin tulevan kakun pakastimeen ja toivoin parasta. 




Seuravana aamuna irrotin semifreddojäätelökakun vuokasta ja tasoittelin sen pinnan tekemälläni sokerivoikreemillä (ohje Kinuskikissan sivuilla). Kreemin kanssa sai olla nopea, sillä jääkylmän kakun pinnalle levittäminen ei onnistunut enää voin kylmettyä ja taas toisaalta semifreddon keskellä oleva Valion normijäätelö suli silmissä. Voikreemi toimi hyvin jälleen nk. eristeenä ja esti sulavaa kuningatarjäätelöä valumasta.

Hidastelu ei ollut tämän kakun valmistamisessa etu ja kakku piti viedä pakastimeen jokaisen vaiheen välillä. Näin myös ennen kreemikukkien pursotusta.

Voikreemien värivalikoima oli sunnuntaille laajempi, sillä sain lauantain kakusta kriittistä palautetta sateenkaarivärien uupumisesta. Kaikkia sateenkaaren värejä en ryhtynyt värjäämään, vaan yritin saada loput värit aikaan strösseleillä. Kriittinen palaute oli kohdistunut myös yksisarvisen silmiin ja sydämien vähyyteen. Tyttärelläni oli selvä näkemys siitä minkälaiset silmien tuli olla ja minä olin palautteen mukaan epäonnistunut niiden tekemisessä lauantaina. Silmät olivat kuulemma lauantain kakussa ilkeät. Palautteesta oppineena yritin nyt tuoda kakkuun sekä sateenkaarta, sydämiä ja vähemmän vihaisia silmiä. Kakkukoristekupistani löytyi myös joukko valmiita aikaisemmin sokerimassasta valmistamiani kukkia ja lisäilin niitä pursotettujen kukkien lomaan luomaan runsautta ja väriä. 




Jälkikäteen kakun valmistuttua, olin itse enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen ja siihen että suunnitelmani jäätelökakun suhteen toimi! Tällainen kakku oli jopa helpompi toteuttaa, kuin perinteinen sokerikakku täytteineen. Suosittelen kokeilemaan ja aion itse testata vastaavaa uudemman kerran. Periaatteessa koko kakun voisi tehdä semifreddona ja sen maustamisessakin rajana taitaa olla vain omat mieltymykset ja mielikuvitus.

Tyttärenikin taisi olla tyytyväinen kakkuun, vaikka onnellisuus oli melko hillittyä. Kavereiden saapuminen jännitti aamusta lähtien ja hänen mielestään näyttävä kakku juhlapöydässä on jo itsestäänselvyys. Äitihän pystyy ihan mihin vain! 


In English:
Belief of broken oven and all the failed cakes I described in my previous blog post actually boosted my innovativeness! Force is quite often the best motivator and this time it gave me an idea to make a cake by mixing ice cream from our freezer and Italian dessert semifreddo.

By googling I found the recipy of Jamie Oliver's Semifreddo and prepared that without the spices as I wanted to use only mascarpone for my version. I chose Jamie's recipe in purpose, as it was familiar to me and I know that I could trust the taste of it.

After mixing all the semifreddo ingredients together, I covered the inside of the cake mould with plastic wrap and placed ice cream package inside of it. The idea of plastic wrap was to make sure, that I will manage to take the cake off the mould next day, without braking it. After this I poured the semifreddo into mould and made sure that all the ice cream holes were filled by it. I placed the filled mould into the freezer and that was it! There was not much to do than hope that my idea would work and to wait for the next day. 




Next day I took the cake out of freezer and it looked amazing! To get the outlook more even and to block melting ice cream running out from the semifreddo shell, I prepared a bowl of butterfondant and covered the whole cake with it. Part of the fondant was also done for decoration purposes and compared to saturdays cake, I dyed few more shades. This was because a feedback received from my daughter. The request of having rainbow in her cake was not fulfilled and my aim was to do better this time. 

I wasn't able to make all the reinbow color with my color collection, but the missing parts I tried to cover with the colorful sprinkles and sugarfondant flowers, which were prepared earlier for some other cakes. Her feedback concerned also the eyes of the unicorn and some missing harts. What else can you do but listen to your sweethart and try to follow her wishes?!

I did my best and this was the result for Sunday.

After all the ice cream cake was more easier to make than traditional oven baked cake. The only challenge was the melting threat which required to work fast. But otherwise there was less to do and the piping was easier as there was no fear of melting buttercream!

Guest audience was thrilled about the cake and I suspect that the birthday heroine was possibly too. It is quite often difficult to say what my kids think about the cakes, because they have used to the fact that mom always makes the superb ones! The possibility not having a cake they want, doesn't even come to their minds.



 






2 kommenttia:

  1. Upea kakku, ei Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa näin hienoa tehty.

    VastaaPoista