SIVUT

4/27/2018

Viimeinen mekko kummityttöjen mekkosarjaan

Tässä kesäinen Mona -mekko Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin -kaavakirjan ohjetta mukaellen toteutettuna. Sekä helma että helmaröyhely ovat kirjan mekkoa runsaammat, mutta muuten noudatin ohjetta kerrankin orjallisesti.

Päätin tammikuussa ommella kullekin kummitytölleni kukkamekon syntymäpäivälahjaksi ja nyt on Viivin vuoro. Kankaaksi valitsin keveän ja Espanjan helteisessä auringossa toivottavasti myös viileän viskoosin. Kangas löytyi Eurokankaan tulevan kesän kangasvalikoimasta. Olkainnauha on letitetty lankakopasta löytyneestä vähintäänkin 25 -vuotta vanhasta Cottonella langasta ja napit taitavat olla vähintäänkin yhtä vanhat.  Yksi ompelun suurimpia iloja nykyisin on löytää käsityötarvikevarastoista käyttöön sopivia asioita ja vältää kaupassa käynti!

Nyt täytyy vain taas toivoa kahta asiaa: että mekko on mieluisa ja sopiva. Jälkimmäistä asiaa jännitän enemmän. 

2 kommenttia:

  1. Onps kauni ja luovasti toteutettu mekko. Käsityötarvikkeita on kiva olla, mutta harvoin löytyy juuri sellaisia kuin on ajatellut. Täytyisi pohtia enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja joo, tuo olkainten valmistaminen langasta letittämällä on tosi kiva uusi opittu tapa. Pitää yrittää hyödyntää jossain muuallakin.

      Poista