SIVUT

2/09/2018

Minions -kakku 4-vuotiaalle Tomakselle



Tomas heitti haasteen ja minä tartuin siihen. Lopputulos on esiteltynä kuvassa: Minions -kakku. 
Haaste sisälsi toiveen Kevinistä, mutta Stuart tuli. 

Johan oli homma, sanon! Aikaa tämän tekemiseen meni niin paljon, että sekosin jo tunneissa. Pyrkimyksenäni oli tehdä pienehkö kakku, mutta toisin kävi. Valitsemani vuokakoko 20cm olisi saanut olla pikemminkin 18cm. Tällöin kakun olisi voinut jättää himan matalammaksi ja silti se olisi ollut suhteiltaan toimiva. Nyt kakulle kertyi korkeutta 11 kerrosta ja kutakuinkin 37 cm. Painoa en kaverista punninnut :)

Ennen kakun tekemistä googlailin hieman apuja kerroskakun kokoamiseen ja olin Vantaan Tammiston Confettiin mennessäni aikeissa pärjätä pahvisella välilevyllä sekä bambuvaarnalla. Onnekseni sain liikkeestä asiantuntevaa ohjausta ja ostin Wiltonin muoviset kakkutuet sekä välikerroslevyn bambuvaarnojen sijaan. Ilman niitä kakku ei olisi ikinä pysynyt tukevasti pystyssä.

Toteutin kakun jälleen gluteenittomana ja lopputulos oli sama kuin viimeksi: kakku suli kirjaimellisesti lasten suuhun!  

Kakkupohjia minun oli leivottava kolme ja sen lisäksi vielä yksi kääretorttupohja. Niiden avulla sain kakkuun lopulta riittävästi korkeutta. Ostamani halkaisijaltaan säädettävä irtoreuna, ei toiminut kuten piti, sillä pellin ja irtoreunan väli vuoti jokaisella paistokerralla niin, että osa kakkutaikinasta valui hukkaan. En kyllä tällä kokemuksella voi suositella kenellekkään irtoreunaa, vaikkakin se toimikin myöhemmin erinomaisena apuna Stuartin päälaelle asettelemani sokerimassalevyn leikkaamisessa.

Kakun täyteeksi laitoin taasen kaupan vadelmahilloa ja sen oheen kerma-mascarponevaahtoa, jossa paksuntajana toimi Sallisen vaniljakreemijauhe.

Alla joukko kuvia kakun rakentamisesta niille, jotka suunnittelevat vastaavan tekemistä.













Tässä vaiheessa työtä vuorokausi vaihtui ja minun oli pakko painua pehkuihin. Aamulla kakun kokoajia olikin sitten niin monta, että loppujen vaiheiden kuvaaminen jäi ja kuvia tuli otettua vain lopputuloksesta. Ensi alkuun Stuart oli "suuton", sillä yritin myydä lapsille ajatusta vain viilletystä suusta. Huonosti myyty, yleisö vaati vahvemman suuilmeen ja hyvä niin. 

Jalkojen suhteen sovimme että Stuart pärjää ilman niitä. Jotenkin niiden asettelu sivuille ei sopinut kokonaisuuteen.



Sokerimassan alle laitoin jälleen Kinuskikissan ohjetta seuraten voikreemin, jonka valmistuksessa käytin Dan Sukkerin valmiiksi kaakaolla maustettua tomusokeria. Valmistin kreemiä tupla-annoksen, mutta normi 125g voita ja 4 dl tomusokeria olisivat riittäneet aivan hyvin. Yritin nimittäin pitää kreemikerroksen tällä kertaa mahdollisimman ohuena.

Gluteenittoman sokerikakun resepti sekä kerma-mascarponevaahdon resepti löytyvät edellisestä kakkujulkaisusta "Lilja-possulle Pipsa-possu syntymäpäiväkakku"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti