SIVUT

11/19/2016

Farkkupäiväpeitto
Viimeisin ompelukierrätysprojektini on valmis: vanhoista farkuista ommeltu päiväpeitto. 

Keräsin talteen mattoprojektista yli jääneet lahkeet ja mattokuteeksi sopimattomat farkkujen taskuosat ja ompelin niistä 250*150 cm päiväpeiton. Suurempaankin peittoon minulla olisi riittänyt materiaalia, mutta tällä kertaa nyt tällainen.

Peiton taustaksi hankin Ikeasta tummansinisen puuvillaisen Indira -päiväpeiton, kun vanhaa peittoa ei omista kaapeista löytynyt. Kierrätyskeskuksesta olisi saattanut löytyä jotain, mutta en tähän hetkeen ehtinyt moista etsiä ja halusin päästä eroon keskeneräisestä projektista. 100% kierrätyshenki peitosta nyt tämän teon myötä kyllä puuttuu ja se hieman harmittaa. 

Kappaleiden ompelu oli hauskaa "tetrispeliä" ja sain arvostavia "Hiano!", "oo!", "Vau, tämähän on hieno matto!" -huudahduksia lapsiltani peittoa tehdessäni. Peitto oli levitettävä lattialle (minulla ei ole tällaisiin töihin riittävän suurta pöytää) jokaisen uuden palan asettelua ja kiinnineulaamista varten. Minun neulatessani palasia kiinni, pojat pyörivät peiton päällä ympyrää ja Lilja yritti metsästää neulatyynyä. Peiton ompelu oli melkoinen show ja siinä yksi syy että halusin päästä sen tekemisestä mahdollisimman pian eroon. 

Ja mattoasiassa pojat olivat ihan oikeassa: hienon matonkin farkkupaloista voisi ommella. Ompelulanganvalinnassa pitäisi vain siinä tapauksessa käyttää vahvempaa lankaa kuin mitä nyt peittoa tehdessäni. Seuraava ajatukseni farkkukierrätyksestä olisi paloista tehty farkkumekko. Katsotaan toteutuuko se koskaan. 


2 kommenttia:

  1. Oikein kaunis peitto tuli :) Farkku on mun lempi materiaali tuunauksessa, se muokkautuu lähes mihin tahansa muotoon.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Löysin nyt hetken ja kävin katsomassa farkkutuunauksiasi. Kivoja juttuja olet tehnyt!

    VastaaPoista