SIVUT

7/22/2018

Hei Hoi Hauki - koko serkkukatraalle




Hei Hoi Hauki ja sama kuusi kertaa. Niin monta ompelutyötä sain viidestä metristä PaaPiin kangasta, jonka tulin tilanneeksi heti kuosin julkaisuhetken jälkeen. Sain ajatuksen haukipaidoista heti nähtyäni ensimmäiset "vedokset" kyseisestä kuosista.  

Hauki on tärkeä kala koko meidän perhekunnallemme. Mummun haukipullat ovat parasta mitä hauesta meidän mielestämme voi tehdä. Hauet ovat puolestaan useimmiten vaarin kalastamia. Jokusen hauen saattaa joku meistä muistakin nostaa, mutta pääsääntöisesti ne ovat vaarin ongesta. Kalareissut kuuluvat olennaisena osana isovanhempien Kuusamon -mökin kesätekemisiin ja tänä tämä kesä oli esikoiselleni siitä erityinen, että hän sai elämänsä ensimmäisen virvelihauen. Viime kesänä sama ensi hauki nousi Lauri -serkulle. Onkireissujen tavoitteena on itse kalastuksen riemun ohella "tyhjentää" mökin läheistä järveä sekä jokea hauista niille "jalommille" kaloille. Sama pätee mato-ongintaan ja särkiin.

Tavoitteenani oli ommella kangas joululahjoiksi, vaan kun en sitä ehtinyt tehdä, työllistin itseni näin muuttomme kynnyksellä. Viidestä metristä sain siis leikattua kaksi pitkää yöpaitaa tytöille ja neljä pitkähihaista puseroa pojille. Serkkukatraan lisäksi kummipoika Oskar sai myös oman kappaleensa. 

Ompelutöiden kuvausta varten järjestin lapsille krokettikisat ja tässä otoksia siitä tapahtumasta. Kaikki poikien puserot ompelin jälleen Noshin -ilmaiskaavalla ja tyttöjen yöpaidat puolestaan piirsin paitakaavoja hyödyntäen, helmaa pidentäen ja leventäen. Vain  teemaan sopiva Ultra Bran musiikki puuttui, muutoin täydellinen kesäilta ja riemu!



Lähtötilanne, mallikuvat takaa

Radan rakentelua

Mailan haltuunottoa


Pientä mielipahaa havaittavissa


Seurustelua pelin lomassa

Saako palloa liikuttaa heittämällä?

Kohti maalia yhteistyöllä, pojat vastaan tytöt

Nemo, ylin tuomari. Farkkupäiväpeitto by Liljan Lumo


Yhteispalkinto

Joko saa ottaa?

Kaikki saaliin kimppuun!

Kauaa ei nokka tuhise näiden herkkujen tuhoamisessa.

Sokeripommin jälkeistä energianpurkua

Sama homma! Onni on kesä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti