SIVUT

5/12/2017

Salsahame kesän rientoihin!


Onko verrattomampaa ja mieluisampaa kesävaatetta pienelle tytölle, kuin salsahame? Ei minusta ja siksipä ompelin yhden sellaisen kummityttöni syntymäpäivälahjapakettiin.

Rakastin lapsena äitini ompelemia salsahameita, joiden kanssa sai pyörähdellä vauhdikkaasti ympäri ja kilvoitella ystävien kanssa siitä, kenen helmat nousevat korkeimmalle. Omani nousivat melko korkealle, kiitos äitini ompelutaitojen. Sitä en muista sainko joka kesä uuden hameen, oletettavasti. Kevätjuhliin sellainen useimmiten ainakin ommeltiin. 

Salsahameen erinomaisuus piilee siinä, että se on suunnattoman monikäyttöinen kesävaate, jolla kelpaa leikkiä hiekkalaatikolla tai osallistua kesän juhliin. Lisäksi mekko näyttää pienellä tytöllä ainakin omaan silmääni valtavan kauniilta, se ilahduttaa prinsessahenkistä tyttöä takuuvarmasti ja se on helppo ommella lähes mistä tahansa kankaasta.

Nyt ompelemani hameen kangas ehti odottaa tekijäänsä noin 20 vuotta. Tätini osti kankaan aikanaan omien tyttäriensä mekkoihin (jotka minä heille tuolloin ompelin) ja käyttämäni pala oli jäljelle jäänyt jämä, jota olin hautonut "oikeaa hetkeä" varten. Kangaspalan koko määräsi tässä tapauksessa hameen pituuden ja helman leveyden. En usko että tällä hameella ihan täyskelloja pyörähdellään, mutta toivottavasti se on saajalleen mieluinen. Jahka löydän aikaa, niin ompelen kummitytölle vielä toisenkin kesäkoltun ja siihen ehkä vielä tyllinkin. 2 kommenttia: