SIVUT

1/11/2018

Paratiisinkukka -kylpytakki innokkaalle kylpijälle
Kaksi kuukautta ehti vierähtää, ennen kuin sain tämän ompelutyön kuvattua. Lunta ja valoa löytääkseni minun piti vielä matkustaa Keski-Suomeen, jotta kuvaus onnistui. Niin pimeää täällä eteläisessä Suomessa on koko syksyn ollut. 

Ajatuksenani oli toki myös kuvata kylpytakki Liljan päällä, mutta jostain kumman syystä tyttäreni päätti joka kerta kuvaustuokiota järjestellessäni ilmoittaa, ettei hän suostu itseään kuvattavan tämä päällä. Kameran kortille ei ole tallentunut kuin kiukkuisia irvistyksiä ja hyvä niin. Jokaisella meillä on lupa valita haluammeko tulla kuvatuksi vai emme.

Kuvauskielto ei tarkoittanut sitä, etteikö tyttö olisi halunnut käyttää takkiaan ja se on ollut hyvinkin käytössä sitten lokakuun, jolloin sain lopulta käsin ommellen viimeisteltyä takin helman. Tulin ostaneeksi liian paksua froteeta takin vuoritukseen, minkä vuoksi koneompeleella helmasta tuli ruma. Aikani ratkaisuja etsittyäni päädyin omplemaan helman käsin. Hupunsauman ja hihansuut onnistuin saamaan siisteiksi konetta käyttäen.

Takin malli on Ottobre Designin lehdestä 6/2011 ja nro 11. Tittiina. 
Paratiisin kukka -joustofroteen olen tilannut Verson Puodista jo muutama vuosi sitten ja froteekankaan ostin Eurokankaasta. 

Liljan tapauksessa kylpytakki ei olisi toiminut kietaisumallisena ja siksipä päädyin Tittiina -malliin saman lehden tarjoamien keitaisukylpytakkien sijaan. Vetoketju on huolettomampi ja vaate pysyy oikeasti päällä. Paksun froteevuoren etu on siinä, että tyttö ei tarvitse erillistä pyyhettä saunasta tai kylvystä lähtiessään: takki hoitaa myös pyyhkeen viran.4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis ja suloinen kylpytakki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja juu, nätti tuli ja mallikin on toimiva.

   Poista
 2. Ihanan värikäs takki pikku kylpijälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Verson Puodin kankaat on just väriensäkin puolesta huippuja. Ovat myös kiitollisen kestäviä käytössä.

   Poista