SIVUT

11/06/2019

Kamelianainen
Kirpputorilta löytämäni Kaarina Kellomäen suunnittelema kuosi Kamelianainen taipui verhosta mekoksi viime kesänä.

Olin ostanut kankaan reilu vuosi sitten käsityötarvikkeiden kirpputorilta ja ostohetkellä myyjä esitti toiveen että tekisin siitä jotain muuta kuin matonkuteita. 

Repiminen ei käynyt mielessänikään ja ensimmäinen ajatukseni oli tehdä siitä suuri kankainen kassi, vaan en raaskinut pilkkoa kangasta siihenkään tarkoitukseen. Kuosi on niin upea kokonaisena että päädyin omepelemaan siitä Lotta Jansdotterin Lempivaatteita -kaavakirjasta ottamallani kaavalla itselleni mekon. Kaava on nimeltään Kiomi ja jouduin kyllä muokkaamaan sitä itselleni sopivammaksi. Kaava oli omiin mittoihini lähtökohtaisesti liian telttamainen, vaikka mekkon tarkoitus onkin olla "teltta". Lisäksi lisäsin kaavaan taskut ja jätin kaularypytykset tekemättä.

Hauras kangas oli aiheuttaa tuskastumista itse ommellessa, sillä kavennustarpeen tullessa eteen, kangasta ei ollutkaan ihan helppo purkkaa. Paikoittain hauras kangas hajosi jos purettavaa saumaa yritti käsitellä vähääkään vähemmän hellävaraisesti.

Helman ompelin käsin ja hihansuihin sekä kaula-aukkoon tein kanttinauhat kankaasta itsestään. Vetoketjua tämä ei vaatinut. Takakappaleen jouduin myös kankaan vähyyden vuoksi tekemään saumallisena. 

Verhoksi kankaasta ei muutamien reikien vuoksi enää ollut, mutta mekkona se jatkaa hyvinkin elämäänsä.
2 kommenttia: