SIVUT

4/02/2016

Legokakku RobinilleTässä keväisen kakkusotani viimeinen tekele: Lego City poliisivärein suunniteltu kakku 5-vuotta täyttävälle Robin pojalle. Toivotaan että sankari tykkää!

Kakku on ehkä työläin ja vaikein tekemistäni kakuista. Terävien kulmien saaminen legopalikoihin ei ollut ihan helppoa ja ajatukseni tehdä toinen palikoista ns. pikkulegoilla osoittautui ihan mielettömän työlääksi ilman valmiita muotteja. Palojen kohdistaminen oli vaikeaa, eikä alkuperäisestä paperille tekemästäni suunnitelmasta ollut lopulta käytännössä juuri apua. Valmiit muotit olisivat todella tarpeen tällaisessa kakussa! Ympyrämuotti minulta onneksi löytyi ja pieni neliö legopalikoiden tekoon. Lego -fontit taiteilin leivinpaperin avulla tietokoneen ruudulta ja leikkasin sokerimassasta. 

Kakun pohja on tehty kuuden kananmunan kakkutaikinasta noin 7cm paksulla paistovuoalla, josta muotoilin kaksi palaa. Valmis vuoka tähänkin tarkoitukseen olisi helpottanut työtä huomattavasti. Palikoiden lopullisen muodon terävine kulmineen viimeistelin voikreemen avulla. 

Kakun värikkäät palat ovat sokerimassaa ja valkoinen legopalikka on päällystetty vaniljanmakuisella Satin Ice -kuorrutteella. 

Poliisiauto ja ukkelit ovat lainassa Henrin legohyllystä ja poika on hädissään niiden menettämisestä kakun mukana. Lohdutin poikaa että Robin saa kakun noudettuaan koristella kakun kotonaan hänen omilla legoillaan juuri sellaiseksi kuin haluaa. 

Hyvää syntymäpäivää Robin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti