SIVUT

3/31/2016

Neule nimeltään "Jäkälä""Minulla on tapana heiluttaa puikkoja lähes aina muilta tekemisiltäni  alas istahtaessani ja koska katseeni ei saa olla kuin harvakseltaan neuleeseen suunnattu, on toimivin neulos silloin tähänkin puseroon valittu "aina oikein". 

Toteutin puseron Alafoss Lett Lopi langasta siten että valitsin valmistajan suositusta huomattavasti suuremman puikon nro 8 ja loin ennen aloitusta mallitilkun neuletiheyden laskemiseksi. Mallin suunnittelin itse. Suunnittelussa johtotähtenä toimivat tavoitteet päästä eroon lankakopan 600 g:sta kyseistä lankaa sekä saada aikaan ulkonäöllisesti kevyt neule, siitäkin huolimatta että puseroon tulee korkea kaulus. 

Mallitilkusta huolimatta (poikkeuksellisen suunnitelmallinen teko itseltäni) neuleesta tuli lopulta itselleni hieman liian suuri ja lankaakin jäi vielä yli. Pieniä epäonnistumisia alkutavoitteeseen nähden siis, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Onneksi tuota lankaa löytyy edelleen kopastani tummemman harmaan sävyssä ja voin toteuttaa siitä itselleni sopivamman koon. Tälle puserolle ryhdyn etsimään uutta omistajaa. Toivotaan siis että joku mieltyy siihen ja haluaa käyttöönsä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti