SIVUT

3/08/2016

Projekti Onnela -Värikäs mökkitupa


Sisäinen hippini on päästetty mökkituvassa valloilleen. Remontin alkaessa olin ajatuksissani sisustamassa mökkiä vain keltaisen, valkoisen, harmaan ja mustan sävyihin puhtaan puun ohella mutta matkan varrella suunnitelma muuttui ja mökkituvassamme kilpailevat remontin jälkeen kaikki mahdolliset värit sulassa sovussa. Räsymatto -teema on siis laajennettu koko tupaan. 

Pyrkimyksenämme on ollut ostaa mökille mahdollisimman vähän mitään uutta. Osa lampuista ja hyllyistä on kyllä haettu Ikeasta ja säilytysjärjestelmien suhteen olimme pakotettuja nopeisiin ratkaisuihin vaatteiden pyöriessä pitkin lattioita. Tori.fi tai mikään muu kirpputori ei juuri tarpeen hetkellä tarjonnut mitään sopivaa ostettavaa ja sen vuoksi kävin ostamassa sekä poikien makuuhuoneeseen että tuvan alkoviin (entinen keittiö) Ikean Hurdal -lipastot. 

Vihreät puiset ruokapöydän tuolit, Ikean Lillberg -keinutuoli sekä  punainen ruokapöytä ostettiin ystävien varastoista ja mökin vanha sänkylaveri muuntui sohvaksi päällystettyäni siihen sopivan patjan mustalla puuvillakankaalla. Tyynynpäälliset olen keräillyt Ikeasta, Dom Domista sekä Granitista. Jokusen olen myös ommellut itse. 

Lillberg -keinutuolin viereinen jalkalamppu löytyi Tori.fi kautta.

Vanha levitettävä puusohva löytyi heti remontin alettua kesällä 2012 Elimäeltä, esikoiseni kummitädin äidin kotipaikalla vierailtuamme. Minulla ei ole muistikuvaa oliko liikkeellä, josta sen ostin, mitään nimeä. Vanhoja tavaroita siellä kovasti myytiin ja mukaani tarttui sohvan ohella oranssi puutuoli ja mökkikeittiöön tyhjiä pulloja keräämään maitotonkka. Sohvan patjan hankimme Etolasta mittojen mukaan ja patjan päällystin Marimekon kankaalla.

Valkeat laskosverhot löysin myös jo ennen kuin remontti oli edes kunnolla alkanut Hobby Hallista ja Marimekon Kivet -kuosisen laskosverhon olen ommellut itse. 

Keltaiset Botkyrka -hyllyt hankin myös Ikeasta. Niiden keltainen väri on herkullinen ja niin 70-luvun retrohenkinen!

Tupaan tekemäni räsymatot olenkin jo esitellyt aiemmin: Räsymattoja mökille -tekstini yhteydessä.

Tuvan lattia on maalattu Tikkurilan liuotinohenteisella Betolux -maalilla ja sen sävy on Navy Gray.

Kuvia mökin tuvasta remontin aikana tuli otettua niin surullisen vähän ettei niitä kannata edes julkaista. Nämä viime kesänä otetut kuvat jäävätkin sitten tämän hetkisten suunnitelmien mukaan viimeisiksi tuvan ensimmäisen remontin jälkeistä tilaa kuvaaviksi. Home-epäilyn vuoksi joudumme avaamaan tuvan lattian uudelleen ja alla kuvattu takka saa luvan lähteä pois. Takkaan hankittu takkasydän ei lopulta tuonut parannusta mökin lämmitykseen ja ajatuksenamme on hankkia nyt sen tilalle jokin tehokkaampi ratkaisu. Pönttöuuni sopisi kauniisti mökin henkeen, mutta saa nyt sitten nähdä millaiseen ratkaisuun kevään aikana päädymme. Takan poiston myötä menetän ikävä kyllä myös siivouskomeroni, joka sijaitsee tällä hetkellä Artekin Siena verhon takana takan päädyssä, entisessä halkovarastossa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti