SIVUT

8/30/2017

Sydämellisesti tervetuloa!

Tällä kertaa neitokaiseni toimi ompelemassani vaatteessa aidosti vain mannekiinina ja tuntui jälleen nauttivan tehtävästään!

Mietin pitkään mitä antaisin heinäkuussa syntyneelle serkkuni pojalle lahjaksi ja päädyin lopulta tällaiseen sydämelliseen tervetulotoivotukseen.

Puvun kaavana on Jujuna Jumpsuit ja kankaana Verson Puodin joustofrotee. Puvun huppu on vuorattu Marimekon valkoisella trikookankaalla ja resorit tilattu myös Verson Puodista. Puku on kooltaan 80cm, sillä meidän suvun lapsoset eivät kokemukseni mukaan ole kauaa pieniä.
Edellisen ompelu- ja käyttökokemuksen myötä (ks. "Valoköynnös" -jumpsuit) lisäsin puvun kaulukseen painonepparin. Nepparin tehtävänä on estää puvun putoaminen päältä, mikäli käyttäjänsä on yhtä innokas vetoketjun avaaja kuin meidän Lilja Valoköynnös -jumpsuitinsa kanssa. Se tuo myös istuvuutta puvun melko painavaan huppuun. 

En tiedä miksei minulle ole aiemmin tullut mieleen korjata Liljankin puvun huppua nepparilisäyksellä?! Sen sijaan että olisin naputellut pukuun kiinni pienen nepparin, olen jokaisella käyttökerralla tukenut kaulusta suurehkolla hakaneulalla ja pelännyt sen aukeamista kesken leikkien. Ehkä syy on se, että koin rimakauhua noiden nepparien kiinnittämiseen. En ole käyttänyt niitä sitten 90-luvun ompeluiden (miltä ajalta nuo nepparit muuten ovat) ja muistin että niiden kiinnittäminen on hankalaa. Vaan eipä ole hankalaa, hankalampaa on sen hakaneulan kiinnittäminen!

Niin tuli omaan silmääni nätti, että taidan ommella kaapissa odottavasta vastaavasta kuosista keltaisin pohjin puvun myös Liljalle. Täytyy toivoa että lahjan saaja mieltyy pukuun yhtälailla kuin tekijänsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti