SIVUT

2/11/2017

Batman -kakku Henrille

Tänään se kauan odotettu päivä vihdoin koitti: synttärijuhlat kavereille ja kummeille! Henri oli jännityksestä riehakkaana koko päivän ja ilmoitti autossa juhlapaikalle ajaessamme ettei hän kestä sen hetkistä odotuksen jännitystä! 

Päivän teemaksi oli valittu Batman jo heti viime vuonna 5-vuotissyntymäpäivien jälkeen ja muistaakseni pojalla on jo ensi vuodenkin teema mielestään valittuna. Todellisuus ja fantasia sekoittuvat keskiviikkona virallisesti 6-vuotta täyttävän poikani päässä niin, että häntä on muistutettava melko usein siitä, ettei piirroshahmoja, supersankareita jne. ole oikeasti olemassa. Henri elää vahvasti läpi sankareittensa edesottamuksia, kirjoittaa tarinoita omassa mielessään uusiksi, luo käsikirjoituksia tulevista tapahtumista ja toivoo mm että lampun henki olisi oikeasti olemassa. Hänen unelmanaan on että lampun henki muuttaisi hänet Batmaniksi, jotta hän voisi auttaa Batmanin tavoin maailmaa ja pelastaa sen. Tähän pohdintaan ei auta tueksi se, että aikuinen kertoo hänen voivan yrittää maailman pelastusta, ihmisten auttamista jne. muutoinkin kuin olemalla Batman. Aika näyttää minkälainen pelastaja lapsestani kehittyy ja kauanko tämä toive on se tärkein. 

Tänään emme pelastaneet maailmaa, vaan riehuimme läheisellä Taekwondosalilla ystävien kanssa, söimme mahamme täyteen kakkua ja hakkasimme hajalle to-pe aikana Henrin ja Tomaksen kanssa yhdessä tekemäni Pinjatan. Syntymäpäivät olivat pojan mielestä onnistuneet ja se on juuri nyt tärkeintä!Tekemäni Batman -kakku oli gluteeniton ja hyla versio tavallisesta sokerikakusta, jonka täytteeksi tein vaniljakreemikinuskitäytteen. En ole ennen kokeillut tällaista täytettä, mutta hyvin se toimi ja Henrin toiveesta sen oheen laitettiin hieman myös vadelmahilloa. Poika maisteli kreemiä sekä kreemi-hilloyhdistelmää eilen iltapäivällä asiantuntevasti ja päätti maisteltuaan että kyllä hillo pitää liittää mukaan. Näin tein ja hyvää tuli!

Täytekreemen toteutin kutakuinkin seuraavasti:

Kinuskikastike: 
3 dl Laktoositonta kuohukermaa
2 dl fariinisokeria kattilaan mitattuna. Seoksen kiehautus ja jäähdytys kylmäksi

Vaniljamousse:
6 dl Laktoositonta kuohukermaa
1 pussi Dr Oetkerin vaniljakreemejauhetta

Vatkasin kerman ja kreemejauheen keskenään ja lisäsin joukkoon jäähdytetyn kinuskikastikkeen. Seoksesta tuli melkoisen tönkköä ja täytinkin kakun hetimiten sillä, jotta sain seoksen levitettyä vaivatta kerrosten väliin. Yllä esitetystä määrästä riitti paksut kerrokset halkaisijaltaan 24 cm:n kakun kahteen väliin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti